Bleeker Schadeherstel is onderdeel van de Bleekergroep

Schade traject

Voor het herstellen van schades volgen wij altijd een vast traject, vanaf de melding van de schade tot aan de garantie.

Melding schade
Bij het eerste contact neemt onze medewerker een aantal zaken met u door. Indien de auto rijdbaar is wordt een afspraak gemaakt om langs te komen voor een intake van de schade. Wanneer de auto niet meer rijdbaar is wordt u gevraagd of de auto opgehaald moet worden, of welke bergingsdienst is ingeschakeld. Zonodig wordt direct vervangend vervoer voor u geregeld. U betaald alleen de verbruikte brandstof, u krijgt een afgetankte auto mee en wij ontvangen deze graag afgetankt van u terug. Het is belangrijk dat u in ieder geval het kentekenbewijs en de gegevens (groene kaart) van uw verzekering meebrengt. Mede afhankelijk van de onderdelenlevering wordt in overleg met u het reparatietraject vastgesteld.

Schadebeoordeling
Wij kunnen u snel informeren over de omvang van de schade en de geschatte reparatietijd. Uw auto wordt door ons grondig geïnspecteerd op verborgen schade en onze expert stemt zijn bevindingen af met de expertisedienst van uw verzekeraar. Wij maken hierbij gebruik van een geavanceerd computersysteem, waarmee wij ook direct contact met de verzekeraar hebben en digitale foto’s van de schade naar de controlerende expert verzenden. Dit draagt bij aan een snelle schadebeoordeling en toestemming voor reparatie. In bijna alle gevallen kan direct met herstellen worden gestart. De verzekeringsexpert controleert via het computersysteem de voortgang van het schadeherstel en kan (ook op ons verzoek) altijd nog komen om de schade te bekijken.

Demontage
De beschadigde delen en alle andere delen welke nodig zijn om de schade perfect te herstellen worden zorgvuldig gedemonteerd en vervangen door uitsluitend originele onderdelen. De vervangen onderdelen worden gescheiden en milieuverantwoord afgevoerd. Al naar gelang de aard van de reparatie gaat de auto naar de afdeling plaatwerk of direct naar de spuiterij.

Plaatwerk
De onderdelen die te herstellen zijn worden door onze ervaren plaatwerkers uitgedeukt en strak gemaakt. Indien de schade zodanig is dat er vitale onderdelen ontzet kunnen zijn, gaat de auto ter controle op de richtbank waarbij met behulp van fabrieksmallen de eventuele afwijkingen worden vastgelegd en zonodig gericht. De vakman beslist of de vervormde delen nog aan de veiligheidseisen voldoen en vervangt deze zonodig.

Voorbewerking spuiten
Voor een goed spuitresultaat is een juiste voorbewerking belangrijk. In de moderne voorbewerkafdeling worden alle nieuwe en herstelde delen weer netjes strak gemaakt en in een roestwerende en vullende grondlaag gespoten. Voor een goede uitharding en dus een goede lakstand, wordt de grondlaag gedroogd middels een infra-rood systeem. Na de tweede “schuurbeurt” kan de auto definitief ingeplakt worden. Klaar voor de spuitcabine!

Spuiten
In de spuitcabine kunnen zowel uw auto als de losse carrosseriedelen tegelijk stofvrij gespoten worden. Het spuiten gebeurt met de nieuwste, milieuvriendelijke technieken, onder andere door het gebruik van lakken op waterbasis. Dit is beter voor mens en het milieu. Voor glans, krasvastheid en chemische resistentie wordt er tot slot een high-solid blanke lak aangebracht. In de spuitcabine wordt i.c.m. warmluchtcirculatie de lak op de meest ideale temperatuur gedroogd. Na droging wordt de auto ‘uitgepakt’ om afgemonteerd te worden.

Montage
Tijdens de montage worden alle delen vakkundig samengesteld. Gedemonteerde- en nieuwe onderdelen zoals koplampen, bumper e.d. worden volgens fabrieksgegevens gemonteerd. Nieuwe plaatdelen krijgen een anti-roest behandeling. Na montage wordt de auto grondig gecontroleerd. De wielophanging wordt, zo nodig, met computergestuurde apparatuur uitgelijnd. De juiste werking van airbags, gordelspanners, airconditioning, electronica en verlichting wordt gecontroleerd evenals de diverse vloeistof niveau’s. Na het stofzuigen wordt uw auto gewassen en dus schoon afgeleverd.

Aflevering
Tijdens de eindcontrole wordt met uw auto zonodig proefgereden en pas als alles in orde is wordt u gebeld. Bij het afhalen van uw auto ontvangt u het garantiebewijs en krijgt u 4 jaar garantie op de reparatie. Het enige wat u hoeft te doen is het inleveren van de leenauto en het eventuele eigen risico af te rekenen. In een blinkende gerepareerde auto kunt u uw weg weer vervolgen.

 

Top